Konaklama ve yeme içme hizmeti sunan işletmelerde iş sağlığı ve güvenliği tehlike ve risklerinin tanımlanmasına, bu tehlike ve risklerin önlenmesine, çalışanları bu tehlike ve risklerden korumak için alınacak önlemlerin belirlenmesine, işyeri iş sağlığı ve güvenliği politikası ile eylem planının hazırlanmasına ve uygulanmasına yol göstermektir.
İSG ve İSG Kanunu Hakkında Genel Bilgilendirme
İş Sağlığı ve Güvenliğini Etkileyen Sektörel Özellikler
Tehlikeler ve Riskler (Çalışma Ortamı, Çalışma Koşulları, Çalışma İlişkileri ve İstihdam ve Mesleki Eğitime Bağlı Tehlike ve Riskler)
Güvenlik ve Sağlık Yönetimi
Ön Büro (Karşılama ve Bagaj, Resepsiyon, Santral, Yönetim Birimi - Tehlikeler, Riskler ve Önlemler)
Kat Hizmetleri (Odalar, Genel Alanlar, Çamaşırhane - Tehlikeler, Riskler ve Önlemler)
Yeme – İçme Hizmetleri (Mutfak, Restoran, Bar, Teras, Disko, Bulaşıkhane, Depo - Tehlikeler, Riskler ve Önlemler)
Destek Hizmetleri (Güvenlik, Park, Garaj, Alışveriş, Dışarıya Satış - Tehlikeler, Riskler ve Önlemler)
Eğitim toplam 8 saat sürecektir.